Skip to content
Menu
Zelf Maken Gids
  • Home
Zelf Maken Gids

Aspergesoep maken

Ontdek hoe je zelf heerlijke aspergesoep kunt maken met dit eenvoudige stappenplan van ZelfMakenGids.nl. Aspergesoep is een heerlijke, romige soep met een subtiele smaak. Volg de onderstaande stappen om je eigen verse aspergesoep te bereiden!

Ingrediënten voor Aspergesoep

  • 500 gram witte asperges
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 1 liter groentebouillon
  • 100 ml room
  • Zout en peper naar smaak

Stappenplan: Aspergesoep Maken

  1. Asperges schillen en snijden

    Schil de asperges grondig en snijd ze in stukjes van ongeveer 2 cm.

  2. Ui en knoflook fruiten

    Verhit de boter in een pan en fruit de gesnipperde ui en fijngehakte knoflook tot ze glazig zijn.

  3. Asperges toevoegen

    Voeg de aspergestukjes toe aan de pan en bak ze kort mee.

  4. Bloem toevoegen

    Strooi de bloem over de asperges en roer goed door. Laat het geheel even bakken.

  5. Groentebouillon toevoegen

    Giet de groentebouillon geleidelijk aan in de pan terwijl je blijft roeren. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 15 minuten sudderen tot de asperges gaar zijn.

  6. Soep pureren

    Haal de pan van het vuur en pureer de soep met behulp van een staafmixer of blender tot een gladde consistentie.

  7. Room toevoegen en opwarmen

    Voeg de room toe aan de gepureerde soep en warm het geheel nog even door. Breng de soep op smaak met zout en peper.

  8. Serveer de aspergesoep

    Serveer de verse aspergesoep in kommen en garneer eventueel met wat fijngesneden peterselie. Geniet ervan!

Veelgestelde vragen over Aspergesoep

1. Kan ik aspergesoep invriezen?

Ja, je kunt aspergesoep invriezen. Laat de soep volledig afkoelen, doe het in luchtdichte containers en bewaar het in de vriezer. Het blijft tot 3 maanden houdbaar.

2. Welke soort asperges kan ik gebruiken voor de soep?

Je kunt zowel witte als groene asperges gebruiken voor aspergesoep. Witte asperges hebben een milde smaak, terwijl groene asperges iets krachtiger van smaak zijn.

3. Kan ik de room in de soep vervangen?

Ja, als je de room wilt vermijden, kun je deze vervangen door bijvoorbeeld kokosmelk of een plantaardige roomvervanger voor een lactosevrije variant.

Met ZelfMakenGids.nl leer je stap voor stap hoe je zelf overheerlijke aspergesoep kunt maken. Geniet van de smaak van verse, zelfgemaakte soep!

  • Zelfmakengids.nl
  • Aardappelpuree maken
  • Appelmoes maken
  • Aspergesoep maken
  • Bechamelsaus maken
  • Bruschetta maken
  • Gehaktballen maken
  • Granola maken
  • Groentesoep maken
  • Guacamole maken
  • Hachee maken
  • Hummus maken
  • Kippensoep maken
  • Mayonaise maken
  • Nasi maken
  • Pesto maken
  • Pizzadeeg maken
  • Stoofperen maken
  • Tiramisu maken
  • Tomatensoep maken
  • Tonijnsalade maken
  • Wentelteefjes maken

Zelfmakengids.nl

info@zelfmakengids.nl

  • Privacy Policy
  • Disclaimer
©2025 Zelf Maken Gids